Jak se liší od jogurtu tvaroh?

jogurt, tvaroh

Prozatím je to převládající mýtus. I když oba produkty se liší jemnou linií, základní rozdíl spočívá ve způsobu výroby, a také v bakteriálních kmenech, které startují fermentaci mléka.

V současné době je jogurt nejvyhledávanější produkt v našem „váze-posedlém“ trhu. U různých jogurtů jsou různé výhody. Můžete si pohodlně nahradit tvaroh s jogurtem z vaší denní dávky jídla.

Existují různé druhy jogurtů, které jsou na trhu k dispozici. Nejčastější a slibný je řecký jogurt, který doporučují dietologové. Je dvakrát tak drahý než normální jogurt a dvakrát, až třikrát tak tučný. Proč je tedy vychvalován za nejlepší jogurt a dokonce jako dietní jídlo? Obsahuje totiž více živin než klasický jogurt, což ho posouvá mezi "superpotraviny". Přínosem je například jeho obsah bílkovin. Jestli ale držíte dietu, pak s jeho konzumací buďte opatrní. Například, střední miska tvarohu obsahuje zhruba 3 - 4 gramů bílkovin, zatímco stejné množství řeckého jogurtu má téměř dvojnásobné množství, zhruba 8 až 10 g.

Věděli jste, že jogurt může dělat cvičení méně únavné a snížení tím svalové trauma. Dr. Seema Singh, šéf klinické výživy, Fortis nemocnice, Vasant Kunj říká: "Je-li jogurt spotřebován na denní bázi, usnadňuje fungování aktivních T-buněk (dominantní buňky zodpovědné za udržování obranyschopnosti organismu). Pro lidi, kteří mají pravidelný cvičební režim, jogurt zklidňuje svalové napětí a po cvičení je zotavení rychlejší a lepší.

„Kromě toho je také výhodné pro ty, kteří jsou na laktózu intolerantní, jak je uvedeno u Dr. Mansiho Chatratha.“ Jogurt může být také alternativou pro lidi, kteří jsou laktóza netolerantní. Převádí laktózy v mléce na kyselinu mléčnou a usnadňuje stravitelnost.

Zatímco většina odborníků jsou toho názoru, že jogurt lze provést doma, Dr Ritika Samaddar, šéf dietologie, Max Healthcare říká: „jogurt je průmyslový výrobek a nemůže být připraven doma.“

Tajný recept na domácí jogurt:

1. Zahřejte mléko (množství, jak budete potřebovat), jen do varu a nalijte ji do nádoby s odměrkou ze skla.
2. Nechte vychladnout. Nakonec se bude tvořit na vrcholu jemná plet´.
3. Přidejte dvě polévkové lžíce jogurtu do vlažného mléka, buď domácí, nebo obchodní. (Ano, je lepší koupit jenom jedno) Slovo opatrnost je zde, aby se zlehka promíchalo tak, že povrch vytvořený nebude narušen.
4. Umístěte obalové sklo v teplé vodě alespoň po dobu 8 hodin přes noc / pro inkubátory. Osm až dvanáct hodin v nejlepší. Čím delší dobu jogurt koaguluje po této době, kyselejší se stane.
5. Opatrně vypusťte přebytečnou tekutinu.
6. mrazit po dobu 4 hodin před použitím. Skladujte v chladničce a spotřebujte do 4 až 5 dnů.