Je slupka z kiwi škodlivá?

kiwi

Kiwi je ovoce s mnoha výhodami. Sladké ovoce se často konzumuje jako celek nebo jako součást mnoha populárních zákusků, jako jsou koláče. Jednou věcnou otázkou s oloupaným ovocem je, zda by měla být vnější vrstva spotřebována nebo ne. Kiwi je jedním z nich.

Hnědá vrstva

Hnědá vnější vrstva kiwi je často zlikvidována jednoduše kvůli její struktuře. Nicméně, mnoho studií ukázalo, že slupka nese více výživy než vnitřek ovoce. Zde je důvod, proč jíst slupku kiwi:

Více vláken

Pokud jíte slupku kiwi, to je dalších 50 procent vlákniny. To znamená, že tělo může obsahovat vlákno, ale skutečný obsah vlákniny spočívá v jeho slupce. Pokud máte pocit, že je slupka příliš hrubá, můžete ji otřít ručníkem nebo zeleninovým kartáčem.

Více antioxidantů

Kiwi obsahuje jak vitamín C, tak vitamín E, což z něj činí mimořádně bohatý na antioxidanty. Vaše buňky potřebují ochranu před oxidanty a následným zhoršením, proto hrají důležitou roli antioxidanty, jako je vitamin C a vitamin E. Slupka obsahuje až 35% vitaminu E, a proto bychom se jí neměli vyhnout.

Více folátů (kyseliny listové)

Foláty jsou potřebné při tvorbě červených krvinek. Jsou také potřebné pro růst buněk. Stravování slupky z kiwi slibuje více než 30 procent folátu.

Běžné alergie na kiwi

Mnoho lidí vyvíjí alergii na kiwi a jeho slupku po určitou dobu. To může vést ke štětinám na jazyku, znecitlivění v oblasti úst a poškrábání krku. Nejlepší je se vyhnout tomuto plodu, pokud tato alergie přetrvává více než třikrát až čtyřikrát.

Ostatní výhody

Jíst kiwi spolu s jeho slupkou zvyšuje spotřebu živin na 50 procent. Pokud jíte pouze slupku, nakonec spotřebujete pouze 30% její výživné hodnoty. Vláknina slibuje dobré trávení, vitamín C a E zajišťují dobrou imunitu, živnou pokožku a foláty mohou zabránit vrozeným vadám u kojenců.

Odmítnutí odpovědnosti: Názory vyjádřené v tomto článku by neměly být považovány za náhradu rady lékaře. Podrobnější informace získáte u svého ošetřujícího lékaře.