Jsou klobásy a salámy opravdu zdravé?

klobásy a salámy

Největší problém u potravin jsou dnes štítky neboli etikety. Mohou být "bez tuku" nebo "bez cukru" nebo "bez lepku".

Jsou salámy a klobásy zdravé, jak říkají etikety?

Klobásy a salámy jsou dokonalým příkladem. Nejenže jsou snadno dostupné, ale také dostupné pro pracující populaci. Většinou jídlo skončí na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Máte jednoduché a rychlé jídlo. Ale je konzumace tohoto údajného zdroje bílkovin tak zdravé, jak se píše na etiketách? Možná ne. Zjistíme to.

Zpracované průmyslové maso

Klobásy a salámy jsou vysoce zpracované průmyslové maso, které může dlouhodobě poškodit vaše tělo. Pro zvýšení trvanlivosti klobás a salámů výrobci často přidávají ingredience, které se mohou v dnešní době zdát neškodné, ale způsobují trvalé poškození vašeho procesu trávení.

Neznámé doplňky chuti

Aby salámy a klobásy byly chutnější a návykové, často se přidávají neznámé potraviny. Obsahují chemické složení, které zvyšují chuť zpracovaného masa a jsou často nebezpečné.

Hladina soli

Vysoké hladiny solí se přidávají do salámů a klobás, aby se udržela jejich chuť. Avšak konzumace soli ve velkém množství může vést ke zdravotním problémům, jako je hypertenze a srdeční choroby.

Může mít také syntetický materiál

Ačkoli bylo provedeno mnoho studií, které uvádějí přítomnost syntetických materiálů ve zpracovaných masných výrobcích, jako jsou salámy a klobásy, nebyly dosud nalezeny žádné důkazy. Klobásy a salámy jsou obvykle zhotoveny z vepřového masa, hovězího masa a kuřecího masa. Je však pravděpodobné, že obsahují také syntetický materiál ke zvýšení jeho množství.

Nitrosaminy

Zpracované maso tvoří nitrosaminy, když jsou vystaveny vysokému teplu. Například pokud smažíte salámy nebo klobásy před tím, než je konzumujete nebo mikrovlnná trouba při delší době. Podle studií jsou nitrosaminy hlavním důvodem rakoviny tlustého střeva.

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit