5 způsobů, jak udělat ranní kávu zdravější

ranní káva

Všichni víme, že nám káva poskytuje širokou škálu přínosů pro zdraví. Denní dávka kávy může pomoci udržet onemocnění jako je diabetes typu 2, Parkinsonova choroba, rakovina prsu a rakovina tlustého střeva. Obsahuje také značný počet antioxidantů.

Menší změny ve svém každodenním šálku kávy můžou přinést něco zdravější. Přečtěte si článek a dozvíte se víc.

Vypít sklenici vody před kávou

Lidé, kteří začínají den s kávou, si stěžují, že mají méně vody. Pokud jste jedním z nich, zkuste si dát sklenici vody ještě předtím, než budete mít ráno kávu.

Vzhledem k tomu, že je káva diuretikum (zvyšuje vylučování vody a různých škodlivin močí), ujistěte se, že máte dostatek vody po celý den, abyste zůstali dobře hydratovaní.

Nepřidávejte umělá sladidla

Ačkoli vaše sladidlo může být bez kalorií, vědci říkají, že umělé sladidla zvyšují chuť a jsou spojeny s nemocemi, jako je obezita, diabetes typu 2 a mrtvice.

Navažte si cukr

Podle American Heart Association, denní doporučený příjem cukru je šest čajových lžiček. Takže místo nějakých cukřenek používejte přímo lžíci, u které jste si jisti, kolik nasypete do kávy. Nepoužívejte pro vaši kávu více než polovinu lžičky.

Používejte rostlinné mléko

Mléčné výrobky na bázi rostlin mají více živin, jsou protizánětlivé a mají omega-3 mastné kyseliny. Můžete se také rozhodnout pro mandle, kešu, kokosové mléko, protože mají nízký obsah kalorií a poskytují vám zdravý monosaturovaný tuk.

Přidejte koření

Přidáním koření, jako je skořice, zázvor, hřebíček a muškátový oříšek, získáte chuť a vůni kávy, ale také zvýšíte antioxidanty v ní. Skořice má některé další výhody, jako je regulace hladiny cukru v krvi a inzulínu. Tyto koření se také nazývají sladké koření, takže nemusíte přidávat do vaší kávy příliš mnoho cukru, pokud přidáte koření.