Kdy je nejlepší a nejhorší čas jíst ovoce?

ovoce

Jedna z nejzdravějších potravin pro naše tělo je ovoce. Ovoce je nabité vitamíny, minerály, vlákninou a antioxidanty. Spolu s tím, že jsou nejzdravější, jsou obklopeny mnoha mýty, kdy a jak je jíst. Lékaři vždy doporučí, abychom měli každý den ovoce.

Existuje mnoho studií, které nám říkají o pozitivních a negativních účincích ovoce, o tom, jak jsou závislé na čase a kdy je jíme. A ano, je to pravda.

Ráno

Jaký může být nejlepší čas, a přitom získat všechny jejich živiny? Ráno se považuje za nejlepší čas, kdy jíst ovoce, protože trávicí systém rychle rozkládá cukr a rychle dodává našemu tělu všechny živiny.

Jako občerstvení

Ovoce může sloužit jako jeden z nejlepších občerstvení. Když se jí jako občerstvení, zabraní vám jíst nevyžádané věci. To může pomoci při hubnutí.

Před a po cvičení

Ovoce před tréninkem může tělu poskytnout okamžitou energii potřebnou k výkonu. Také vám poskytne zdravé živiny potřebné pro cvičení. Po tréninku vaše tělo ztrácí energii a nemůže existovat lepší občerstvení než ovoce, abyste získali okamžitou energii. Nízký obsah kalorií, vysoký obsah minerálů a vlákniny pomáhá nakrmit tělo, které potřebuje živiny.

Nejhorší čas, kdy jíst ovoce

Těsně před spánkem: Ovoce, které jste měli před spaním, není dobrý nápad, ve skutečnosti je to nejhorší volba. Některé druhy ovoce, například pomeranče nebo maliny, nejsou vhodné ke konzumaci před spaním, jelikož donutí náš trávicí systém v noci tvrdě pracovat, takže nebudete moci relaxovat. Je také doporučeno, abyste měli večeři alespoň dvě hodiny před spánkem, protože jídlo v blízkosti vašeho spánku může vést k zažívacím potížím.

nejlepsi a nejhorsi cas kdy jist ovoce text

Hned po jídle a před jídlem

Říká se, že mezi vaším příjmem ovoce a jídlem by měla být zachována vzdálenost 30 minut. Pokud požíváte hned po jídle nebo těsně před jídlem, může to vést k trávení a vaše tělo nebude mít všechny nezbytné živiny.

Pacienti s diabetem by měli počkat nejméně jednu hodinu před a dvě hodiny poté.

Při jídle

Ovoce spolu s jiným jídlem může zpomalit proces trávení, což znamená, že ovoce leží delší dobu v žaludku, což může také vést k jeho fermentaci (kvašení). Ovoce jsou bohaté na vlákninu, které se rozkládají pomalu a mít je s jídlem zpomaluje proces ještě více.