7 potravin, kterým bychom se měli vyhnout kvůli rakovině

rakovina

To, co jíte, neovlivňuje pouze vaši pokožku, vlasy a váhu, ale může také udělat něco zlověstnějšího.

V této době rychlého občerstvení a balených potravin často zapomínáme na cenu, která přichází se snadností dostupného jídla.

Zde je seznam potravin, které byste nikdy neměli dát do úst:

Nasycený tuk

Podle výzkumu publikovaného v Journal of Clinical Oncology může celkový příjem tuku a nasycených tuků zvýšit riziko vzniku rakoviny plic. Možná budete chtít sledovat příjem.

Alkohol

Podle výzkumu amerického Institutu pro výzkum rakoviny (AICR) a Světového fondu pro výzkum rakoviny (WCRF), pít jen sklenici alkoholického nápoje zvyšuje riziko rakoviny prsu. Není to dostačený důvod k vynechání sklenice vína?

Vaše milované křupavé brambory

Podle studie provedené Agenturou pro standardy potravin ve Spojeném království (FSA) by vaše oblíbené chrumkavé brambory mohly poškodit vaše zdraví. Ano, hnědá křupavost vám může dát dokonalou chuť, ale může také vést k vytvoření akrylamidu. Když se škrobové jídlo vaří s vysokou teplotou, produkuje se akrylamid. Tato chemikálie by mohla potenciálně zvýšit riziko rakoviny.

Vařící káva

Milovníci kávy a čaje pozor! Zatímco káva není sama o sobě nebezpečná, jestliže jste fanouškem horkého šálku kávy nebo čaje, můžete být vystaveni riziku rakoviny jícnu. Jednoduše řečeno, pokud neustále vystavujete krk vysokým teplotám kapalinou, existuje šance na vznik nádorů.

Nealkoholické nápoje

Toto je pro ty, kteří nemohou dokončit jedno jídlo, aniž by vypili láhev nealkoholických nápojů. V případě, že jste nevěděli (nebo se rozhodli ignorovat), plechovka vašeho oblíbeného nealkoholického nápoje obsahuje asi 10 čajových lžiček cukru. To není vše. Může také zvýšit riziko rakoviny. Ano, a pro ty z vás, kteří se pohodlně rozhodnou pro plechovky s dietním nápojem, buďte si jisti, že nejsou zdravější alternativou díky umělým sladidlům, které se v nich vyskytují. Mnoho studií spojilo umělá sladidla přítomné v nealkoholických nápojích s mozkovou příhodou a obezitou.

Zpracované maso

Je všeobecně známo, že zpracované maso je opravdu špatné pro vaše zdraví. Nyní je tu nejhorší část. Zpracované maso, jako je salám a slanina, mohou také obsahovat dusitany a dusičnany. Podle různých výzkumů jsou tyto chemické přísady spojeny s rakovinou.

Mikrovlnka a popcorn

Takže, příště, když budete chtít vytvořit atmosféru, jak v kině při oblíbeném filmu, doporučujeme vám, abyste se vyhnuli mikrovlnné troubě a popcornu. Ve skutečnosti není problém s popcornem, ale je to taška, ve které je.

Popcornová taška

Taška má určité chemikálie, které drží jádra. V mikrovlnné troubě se tyto chemikálie dostanou do popcornu. Jedním z nich jsou per fluorované sloučeniny, které jsou přítomny v samotném vaku.

Odmítnutí odpovědnosti: Tento článek v žádném případě nenahrazuje kvalifikovaný lékařský názor. Vždy se poraďte s odborníkem nebo lékařem.